MOBIL APPLIKÁCIÓVAL A JOBB KÖRNYEZETÉRT

2019.06.06.

Többen cikkünkben és a közösségi oldalunkon is foglalkoztunk az úthibák kérdésével az idei év elején.

Még az adatgyűjtési időszakban megkeresett minket egy fiatalember, aki városunk lakója és ajánlotta, hogy nézzünk meg és teszteljünk egy mobil applikációt, mely az ilyen esetekben segítheti a munkánkat.

Kipróbáltuk és szimpatikus volt, ezért egyre komolyabban kezdtünk vele foglalkozni. Megvizsgáltuk a benne lévő lehetőségeket, kértünk árajánlatot, és előterjesztést írtunk. Mivel az árajánlat a jelenlegi szakaszban bizalmas információ, és az applikációnak nem szeretnénk ingyen reklámot csinálni, ezért a napokban beadott előterjesztésünket a mi kérésünkre nem nyilvános (zárt) anyagként kértük tárgyaltatni a város bizottsági és képviselő-testületi ülésein.

A titkok felfedése nélkül elárulhatjuk, hogy nagy vonalakban mit tud az applikáció és miért alkalmas egy város működésének egyszerűsítésére (persze csak bizonyos területeken):

1. több platformon elérhető (iOS, Android) – okos telefonnal  használható, aminek ellátottsága városunkban is magas
  2. testre szabható, azaz a város dönti el, hogy milyen hibákat lehet rajta keresztül jelezni
  3. lokalizálható területileg, azaz kizárólag biatorbágyi érintettségre szűkíthető az alkalmazhatósága
  4. ON time, azaz a bejegyzések azonnal láthatóak az operátornál (pl. a város műszaki osztálya)
  5. nyilvános adatok, azaz az interneten eléretővé tehető a lakosság számára az ügyek állása, státusza
  6. a bejelentő kérhet visszajelzést és státuszváltási riportot az ügyével kapcsolatban

Véleményünk szerint városunknak el kell indulni egy „okos” város felé, nyitnunk kell a XXI. századi technikák irányába. Nem tehetjük meg, hogy a mai technikát nem alkalmazzuk annak érdekében, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagálhasson a város a felmerülő problémákra.

Reméljük, hogy előterjesztésünk pozitív elbírálást kap, és elindul Biatorbágy is a fejlődésnek ezen az útján!